Go Back

Lyxig Toast Skagen

Underbar förrätt till nyårsmiddagen eller vilken lyxmiddag som helst - en lyxig toast med skagenröra är alltid uppskattat!
Måltid Förrätt
Kök Svenskt
Portioner 4 port

Ingredienser
  

  • 1/2 st röd lök
  • 3/4 kruka färsk dill
  • 240 g handskalade räkor
  • 4 msk crème fraîche naturell
  • 3 msk majonnäs
  • 1 st citron
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g ljust surdegsbröd
  • 25 g mat- och baksmör
  • 40 g löjrom 1/4 kruka färsk dill (några kvistar till dekorering)

Instruktioner
 

  • Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka dill.
  • Sila av räkorna.
  • Blanda räkor, rödlök, dill, creme fraiche och majonnäs i en bunke. Tillsätt rivet citronskal och ca 1 tsk citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär bort kanterna från 4 brödskivor och skär brödskivorna i trekanter. Stek brödskivorna gyllene på båda sidor i smör i en varm stekpanna.
  • Lägg brödskivorna på fina tallrikar och toppa med skagenröra, löjrom och en dillkvist. Servera den ena brödskivan vid sidan av tillsammans med en citronklyfta.