Tina fisken (om fryst används). Skölj, ansa och strimla purjon.
Skala och hacka löken.
Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull.
Fräs löken och purjolöken (spara lite till servering) ett par minuter tills de blivit glansiga och genomskinliga.
Pressa i vitlök.
Rör ner tomatpuré, timjan och basilika.
Låt detta fräsa med en kort stund.
Tillsätt vin och buljongtärning.
Koka ett par minuter. Rör ner vispgrädde, crème fraiche, vatten och saffran.
Sjud i 15 minuter.
Smaka av med salt.
Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
Skala räkorna.
Tillsätt dem och de avrunna musslorna.
Toppa soppan med purjolöksstrimlor.
Serveringsförslag:
Hetta upp och servera genast, gärna med bröd och vitlöksmajonnäs.