Värm mjölken till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst upp sig.
Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, nästan allt vetemjöl och smöret i bitar.
Arbeta degen cirka 10 minuter med maskin eller dubbelt för hand, tills den känns smidig och lossnar från kanterna från bunken.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Tippa upp degen på mjölat bakbord och knåda lite lätt. Kavla ut till en stor rektangel.
Bred på fyllningen. Snurra bullarna som i filmen eller i muffinsform.
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper eller i en muffinsform. Täck med bakduk och låt jästa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med uppvispat ägg och strö på råsocker och kardemumma.
Baka bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter.
Låt bullarna svalna på galler.