Dela hummern på längden och tag ur allt köttet.
Hacka hummerköttet grovt och förvara lufttätt fram till festdagen.
Tag vara på skaldelarna och krossa dem.
Koka upp buljongen i en stor kastrull.
Hetta upp oljan i en liten kastrull och tillsätt det krossade hummerskalet, hummerfonden och vitlöken.
Fräs på medelvärme i ca 10 minuter.
Blanda ner grönsakerna i skalen och bryn under omrörning i ytterligare 10 min.
Tag kastrullen av värmen och rör ner mjölet.
Vispa ner hummer- och grönsaksblandningen i den kokande buljongen, och tillsätt tomatpuré, lagerblad, timjan, vin och pernod. Sjud ca 20 minuter utan lock.
Sila soppan och vispa ner grädden och chilisåsen
Smaka av med salt, cayennepeppar, tabasco och eventuellt mera vin.
Låt soppan kallna och förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.