Tag fram oxfilén och låt den bli rumsvarm.
Putsa oxfilén
Skär baconet i små bitar och stek dem tillsammans med lök och vitlök tills allt fått fin färg
Låt blandningen rinna av i sil och blanda sedan ner den i de finhackade örterna.
Gör ett hål i mitten, genom hela oxfilén (använd t.ex. ett brynstål eller liknande) och utvidga hålet så pass att du kan fylla filén med ört- och baconblandningen.
Bind därefter upp oxfilén så att den blir jämntjock.
Salta och peppra rejält och bryn den runt om i stekpanna.
Låt oxfilén svalna, linda in den i folie och förvara i kyl fram till festdagen.
Smörj en ugnsfast form ordentligt, tag folien av oxfilén och placera köttet i formen.
Stick in en termometer i köttet så att dess spets hamnar i mitten av fyllningen.
Stek oxfilén i 175 grader i ca 30-45 minuter, tills termometern visar 55 grader, då är köttet rosa.
Tag ut köttet ur ugnen och låt det vila i ca 5-10 minuter innan du skär upp det.
Servera tillsammans med fransk potatiskaka, murkelsås och smörsvängd sparris.