Skala och skiva potatisen.
Varva potatis och smulad fetaost i små gratängformar.
Vispa ihop grädde med kryddor och slå den över gratängerna.
Grädda i 225°C i cirka 30 45 minuter. Känn med en tandpetare att de är klara.
Skala och hacka schalottenlök och låt den mjukna i en kastrull med smör.
Ha ner lagerblad och rosmarin. Slå på vinet och låt det koka ner till hälften.
Slå på vatten och koncentrerad kalvfond.
Låt såsen puttra ihop tills den börjar tjockna.
Smaka av med balsamico, salt och peppar.
Blanka av såsen med en klick smör och sila sedan av den.
Lägg fram lammfiléerna en timme innan tillagning.
Pensla köttet med grillolja och klappa på pressad vitlök och grovhackad rosmarin.
Salta och peppra.
Grilla köttet till 55°C för rare, 58°C för medium och 65°C för well done – använd en stektermometer.