Blanda smör, mandelmassa eller kokosmassa, florsocker, vaniljsocker och kardemumma i en liten bunke. Använd gärna elvisp (med vispar).
När degen jäst färdigt tar du upp den på bakbordet och knådar den ordentligt och delar den i två delar.
Kavla ut varje degdel till en rektangulär platta, ca 30x55 cm.
Bred på hälften av fyllningen och strö över hälften av de frysta blåbären och fördela potatismjölet jämnt över blåbären.
Rulla ihop degen på längden och skär i 2 cm breda skivor och lägg dessa i bullformar och ställ dem på plåtar.
Tryck i resten av blåbären. Strö över lite kokosflingor och pärlsocker efter tycke och smak.
Låt bullarna jäsa under bakduk ca 15 minuter.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-13 minuter.
Låt bullarna svalna under bakhanddukar.
Om man vill kan man sikta över florsocker vid servering.